top of page

Doe bij ons een duurzaam bedrijfsuitje!

 

We werken met kleine groepen, in een inspirerende omgeving en laten je graag zien op welke manieren je circulair kunt werken.  Je gaat altijd naar huis met nieuwe kennis over het gebruik van rest stromen & recycling én een zelfgemaakt eindproduct. 

Duurzaam bedrijfsuitje - workshop plastic recycling

gerecycled plastic bedrijfsuitje workshop jenga spel

Wat we maken:

Je kunt denken aan een klok, spel, een lamp, sieraad of schaaltjes. Wil je liever iets groters maken? Vraag het vooral!

Wat we doen:

We laten je zien welke soorten plastic te recyclen zijn en we gaan zelf sorteren.

Daarna smelten we dit plastic om met onze zelf gebouwde machines tot een nieuw product.

Onze workshops duren ongeveer 2 uur. We kunnen rond de 15 personen begeleiden. 

Graag houden we de groepen klein, zodat je meer aandacht krijgt.

           

Een lezing

(Meerdaags) Project

Wat we doen:

Wij haken in op jouw vraag en maken een presentatie met voorbeelden uit de praktijk en achtergrond informatie. Duurzaamheid en circulariteit kunnen vanuit verschillende hoeken belicht worden. Voor ieder bedrijf is dat anders.

We kunnen groepen ontvangen van 20 - 25 mensen in ons leslokaal met digibord en eenvoudige keuken. 

 

We bedenken graag samen met u een project dat wat meer tijd in beslag neemt, waardoor de achtergrond en noodzaak van circulair ondernemen beter zal beklijven. Hier een voorbeeld;

Stap 1 - Een kennismaking!

We willen je graag leren kennen. Wat zijn je vragen en wat wil je leren over plastic recycling? Een bezoek aan onze werkplaats geeft veel inspiratie en brengt het gesprek op gang.

Stap 2 - Materiaal inzamelen.

Welke afvalstromen binnen jouw bedrijf of school zijn bruikbaar voor recycling? En op welke manier kunnen we dit materiaal het beste inzamelen?

Stap 3 - Ontwerpen.

Een kast, een lamp of een ander bijzonder meubel dat past bij jouw organisatie. We verzinnen het samen en maken er praktisch uitvoerbaar product van. Hiermee kun je laten zien dat je stappen zet op gebied van duurzaamheid, recycling en verantwoord ondernemen.

Stap 4 - Aan de slag.

We gaan samen met jou een deel van het product maken. Plastic omsmelten tot balken of plaatmateriaal. Je bent welkom, samen met je collega’s, je leerlingen of klanten.

Spreekt dit je aan of zie je het graag nét iets anders? Laat het ons weten. We maken je graag enthousiast over recycling en hergebruik, door te laten zien hoe leuk het kan zijn!

alvast een kijkje in de keuken?

De basis voor een product op maat zijn altijd gerecycled plastic balken. Deze balken waren ooit dopjes en flessen. Jouw afval-plastic is erin verwerkt.

Weten hoe het werkt? Kijk dan dit filmpje over het maakproces.

bottom of page