De machines waarmee we plastic recyclen heb ik zelf gemaakt!  Aan de hand van de (open source) werktekeningen en met hulp van de wereldwijde community 'Precious Plastic' heb ik mezelf kunnen ontwikkelen tot specialist op het gebied van plastic recycling op kleine schaal.

 

Sinds december 2021 is mijn business nog een stap verder, want met 3 collega’s ben ik de Circulaire Stadswerkplaats Amersfoort (CSAmersfoort) gestart. We recyclen onder andere hout, plastic en metaal in meubels en interieurproducten.

 

Daarnaast ontwikkelen we projecten voor het onderwijs en bedrijven. Niet omdat dat moet, maar omdat we erin geloven. Daarbij is ook het verhaal heel belangrijk; waar is het materiaal ‘geoogst’ en hoeveel kilo’s hebben we gered van de vuilstort?

"Plastic heeft een slecht imago, omdat we het behandelen als wegwerpproduct en omdat we het tegenkomen in ons milieu. Het is belangrijk dat plastic anders gewaardeerd wordt en daarom ben ik de UP!cycle Studio gestart'

De Upcycle Studio Inez de Zwart_edited_edited.jpg

Inez de Zwart

Productdesigner & founder van De Upcycle Studio 

De upcycle studio, plastic waste, productdesign _edited.jpg

Bij lessen en projecten op maat kun je denken aan een project over zwerfafval of de energie transitie, maar ook aan het maken van insectenhotels.

 

We hebben een prachtig klaslokaal dat we inzetten voor een bedrijfsuitje, lezing of vergadering. We bieden onze diensten dan aan om uw gezelschap te inspireren op het gebied van duurzaamheid, recycling en circulariteit.

 

We zijn een kleine, flexibele organisatie waardoor we prima grote projecten kunnen aanpakken. Samen bezitten we een mooi scala aan specialismes, waardoor we met de opdrachtgever kunnen meedenken over het juiste aanbod.

 

Wij zijn no nonsense aanpakkers die goed kunnen luisteren en meedenken over processen binnen uw organisatie. Vol enthousiasme gaan we daarmee aan de slag!

 

Kortom, een authentieke groep mensen die dit niet doet omdat het moet, maar omdat we erin geloven. Onze missie is om te zorgen voor een duurzame gedragsverandering. Duurzaam in de zin dat we langdurig anders moeten omgaan met onze grondstoffen.

Dit is ons team