De Upcycle Studio 

Plastic is een grondstof die nooit vergaat en niet in ons milieu thuishoort. Juist omdat het niet kapot kan, is het een hele waardevolle grondstof. Het is namelijk heel goed te recyclen en om te zetten naar unieke, circulaire producten.

 

De Up!cycle Studio ontwikkelt bijzondere producten op maat en wij creëren hiermee bewustwording over de waarde van het materiaal. Zo strijden we samen tegen plastic verspilling en werken we mee aan een circulaire economie voor kunststoffen.

"Plastic heeft een slecht imago, omdat we het behandelen als wegwerpproduct en omdat we het tegenkomen in ons milieu. Het is belangrijk dat plastic anders gewaardeerd wordt en daarom heb ik Project UP! bedacht."

De Upcycle Studio Inez de Zwart_edited_edited.jpg

Inez de Zwart

Productdesigner & founder van De Upcycle Studio 

De upcycle studio, plastic waste, productdesign _edited.jpg

Project Up!

De Upcycle Studio wil bewustwording creëren over de mogelijkheden van gerecycled plastic. Wij doen dit door samen met jouw bedrijf of organisatie Project Up! aan te gaan. Tijdens dit project ontwerpen we voor jullie een uniek product van zelf ingezameld plastic.

Deze samenwerking ontstaat vanuit de wens om te willen bijdragen aan een circulaire economie. Wil je dat doen op een positieve manier en beginnen met een kleine, overzichtelijke stap? De Upcycle Studio kan je hiermee helpen.

Wij zullen met speciaal ontwikkelde machines plastic vermalen, omsmelten en vormgeven in een nieuw, uniek en circulair product. Een product dat dagelijks gezien en met plezier gebruikt wordt op de werkvloer, dat je herinnert aan de mogelijkheden van (plastic) recycling.

De Upcycle Studio productdesign van gerecycled plastic 2_edited_edited_edited_edited.jpg

CS Amersfoort

Miereveldstraat 72 
3817 RP
Amersfoort 

IMG_0376_edited_edited.jpg
De Upcycle Studio productdesign van gerycled plastic _edited.jpg

Wie wij zijn: 

De Upcycle Studio is een samenwerking tussen Laurens Groskamp en Inez de Zwart. Laurens had in 2019 voor het eerst plastic balken nodig voor een bijzonder meubel en klopte bij mij aan. Samen hebben we het produceren van de balken 'gefinetuned' en dit beviel zo goed dat we nog steeds graag samenwerken. Ik begeleid het project en het creatieve proces, Laurens maakt het meubel.

HOE MAAK JE DAT DAN? 

De basis voor een meubel op maat zijn altijd gerecycled plastic balken. Deze balken waren ooit dopjes en flessen. Jouw shampoofles of melk dop is erin verwerkt. Weten hoe het werkt? Kijk dan dit filmpje over het maakproces.

Circulaire stadsWerkplaats Amersfoort: 

De Upcycle Studio is onderdeel van CS Amersfoort. Sinds december 2021 zijn we gehuisvest in Huis Miereveld met de intentie om zoveel mogelijk mensen te laten zien wat de mogelijkheden zijn van hergebruik. Afval is een grondstof! We bouwden onze werkplaats op met ruim 80% tweedehands materialen, gereedschappen en machines.                                   NEEM EEN KIJKJE OP DE SITE >

logo CS Amersfoort