top of page

De machines waarmee we plastic recyclen heb ik zelf gemaakt!  Aan de hand van de (open source) werktekeningen van de wereldwijde community 'Precious Plastic' heb ik mezelf ontwikkeld tot specialist op het gebied van plastic recycling op kleine schaal.

 

Sinds december 2021 is mijn business nog een stap verder, want met 3 collega’s ben ik de Circulaire Stadswerkplaats Amersfoort (CSAmersfoort) gestart. We recyclen onder andere hout, plastic en metaal in meubels en interieurproducten.

 

Daarnaast ontwikkelen we projecten voor het onderwijs en bedrijven. Niet omdat dat moet, maar omdat we erin geloven. Daarbij is ook het verhaal heel belangrijk; waar is het materiaal ‘geoogst’ en hoeveel kilo’s hebben we gered van de vuilstort?

"Plastic heeft een slecht imago, omdat we het behandelen als wegwerpproduct en omdat we het tegenkomen in ons milieu. Het is belangrijk dat plastic anders gewaardeerd wordt en daarom ben ik de UP!cycle Studio gestart'

IMG-4539.jpg

Inez de Zwart

Productdesigner & founder van De UP!cycle Studio 

CSAmersfoort_edited.jpg

We zijn een kleine, flexibele organisatie die prima grote projecten kan aanpakken. Samen bezitten we een mooi scala aan specialismes, waardoor we met de opdrachtgever kunnen meedenken over het juiste aanbod.

 

Kortom, een authentieke groep aanpakkers die goed kan luisteren en meedenken over processen binnen uw organisatie. Vol enthousiasme gaan we daarmee aan de slag!

 

Onze missie is om te zorgen voor een duurzame gedragsverandering. Duurzaam in de zin dat we langdurig anders moeten omgaan met onze grondstoffen.

Dit is ons team

Over mezelf:

 

Vóór ik begon met plastic recycling, heb ik jaren gewerkt als rekwisiteur en decorontwerper in de film- en theaterwereld. Ik houd ervan om verhalen te vertellen en mooie dingen te maken. Enerzijds kun je prachtig een set inrichten met meubels uit de jaren ’60, die je daarna weer netjes terugbrengt naar de eigenaar, maar het gebeurde ook net zo vaak dat ik een set had gebouwd, die na het draaien voor 70% in de container terecht kwam. Dat voelde niet goed.

Toen ik later ging werken voor Jeugdtheaters, ging ik steeds meer afvalmaterialen gebruiken. Daarmee kon ik fantasierijke rekwisieten maken, die een bijzondere uitstraling hadden.

Blijkbaar heb ik een interesse in bijzondere materialen, want toen ik  een filmpje van ‘Precious Plastic’ tegenkwam, heb ik niet lang getwijfeld voor ik de machines ging bouwen. Dat was een spannende periode, waarin ik mezelf veel nieuwe kennis en technieken heb eigen gemaakt. Met vallen en opstaan heb ik een expertise ontwikkeld op het gebied van plastic recycling op kleine schaal.

bottom of page