Door middel van workshops, lezingen en meerdaagse projecten laten we bedrijven en scholen zien hoe je duurzaamheid in praktijk kunt brengen. We laten je sprekende voorbeelden uit de praktijk zien en je wordt ook altijd zelf aan het werk gezet.

De Upcycle Studio productdesign van gerecycled plastic 2.png
20190822_173847_edited.jpg

Duurzaam bedrijfsuitje - workshop plastic recycling

Onze workshops duren ongeveer 2 uur. We kunnen rond de 15 personen begeleiden. 

Graag houden we de groepen klein, zodat je meer aandacht krijgt.

Wat we doen:

We laten je zien welke soorten plastic te recyclen zijn en we gaan zelf sorteren.

Daarna smelten we dit plastic om met onze zelf gebouwde machines tot een nieuw product.

Wat we maken:

Je kunt denken aan een spel, een lamp, sieraad of schaaltjes. Wil je liever iets groters maken? Vraag het vooral!

 

Een lezing:

We kunnen groepen ontvangen van 20 - 25 mensen in ons leslokaal met digibord en  eenvoudige keuken. 

 

Wat we doen:

Wij haken in op jouw vraag en maken een presentatie met voorbeelden uit de praktijk en achtergrond informatie. Duurzaamheid en circulariteit kunnen vanuit verschillende hoeken belicht worden. Voor ieder bedrijf is dat anders.

 

(Meerdaags) Project:

We bedenken graag samen met u een project dat wat meer tijd in beslag neemt, waardoor de achtergrond en noodzaak van circulair ondernemen beter zal beklijven. Hier een voorbeeld;

Stap 1: Een lezing over recycling en circulariteit in het algemeen. Dan enkele weken plastic inzamelen op de werkvloer of samen met je klanten. 

Stap 2: Een lezing over plastic recycling  en ontwerpen met afvalstromen. We laten je graag voorbeelden zien. Op de eigen locatie of bij onze werkplaats.

Stap 3: Daarna de kennis in praktijk brengen, door in onze werkplaats een product te maken. Voor je team of afdeling, voor het bedrijf.

Spreekt dit je aan of zie je het graag nét iets anders? Laat het ons weten. We maken je graag enthousiast over recycling en hergebruik, door te laten zien hoe makkelijk het kan zijn!

alvast een kijkje in de keuken?

De basis voor een product op maat zijn altijd gerecycled plastic balken. Deze balken waren ooit dopjes en flessen. Jouw afval-plastic is erin verwerkt.

Weten hoe het werkt? Kijk dan dit filmpje over het maakproces.